Начин на приготвяне
Почистваме, измиваме белим гъбите и нарязваме на филийки.
В олиото (1/2 к.ч.) запържваме гъбите. Когато са готови, прибавяме почистен и нарязан лук, пасираната скилидка чесън и белените и нарязани на резенчета картофи.
Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме няколко пъти. Ръсваме пушен червен пипер ( 1 к.л.) и брашно (1 ч.л.). Наливаме вода (2 ч.ч.) и оставяме ястието да се вари, докато продуктите омекнат.
Тогава наливаме доматен сок (1 ч.ч.) , прибавяме чубрица и варим още няколко минути - до сгъстяване на соса.
Поднасяме ястието топло, поръсено с нарязан ситно пресен магданоз.