Начин на приготвяне
Доматите измиваме, срязваме на половини и настъргваме на едро ренде.
Пиперките измиваме, почистваме от дръжките и семената. Нарязваме на малки парченца.
Моркова белим и настъргваме на ситно ренде. Лука почистваме и нарязваме на малки кубчета.
В олио и 1 ч.ч. вода слагаме да се задушат лукът, пиперките и морковът. Като останат на мазнина, ръсваме черен пипер на вкус, пушен червен пипер (1 к.л) , лют червен пипер (1 щипка), сол на вкус и брашно (1 ч.л.).
Разбъркваме и прибавяме настърганите домати. Доливаме вода (1 ч.ч.). Прибавяме захар (1 ч.л.) и нарязан на ситно пресен магданоз.
Варим ястието, докато сосът се сгъсти .
Поднасяме поръсено с нарязан на ситно пресен магданоз.