Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния от прясно зеле и картофи

Яхния от прясно зеле и картофи

Яхния от прясно зеле и картофи
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ние знаем всички вкусни постни яхнии, затова - дойде ли време за пости - заповядайте на нашата страница"

Необходими Продукти

  • зеле - 150 г прясно
  • картофи - 3 бр. ( 300 г )
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - пресен
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • черен пипер
  • куркума
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно зелето и намачкваме с малко сол с ръце. Картофите белим и нарязваме на кубчета. Лука почистваме и режем на ситно. Моркова измиваме, белим и настъргваме на едро ренде.

В олио (2 с.л.) и вода (1 к.ч.) задушаваме нарязаните зеле, лук и настъргания морков. Като поомекнат и останат на мазнина, прибавяме картофите и ръсваме брашно (1 ч.л.). Разбъркваме и наливаме вода (1/2 л).

Прибавяме зеленчуков бульон (1 кубче), ръсваме черен пипер и куркума на вкус и варим ястието, докато всички зеленчуци се сварят и останат с малко сос.

При необходимост по време на готвене доливаме топла вода. Минута преди да снемем ястието от котлона, прибавяме нарязан на ситно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: