Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Етиопска яхния със зеле и картофи

Етиопска яхния със зеле и картофи

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Етиопска яхния със зеле и картофи
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Веган предложение от далечна Африка - етиопска яхния със зеле и картофи"

Необходими Продукти

  • зеле - 1/2 малка зелка
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • куркума - 3/4 ч.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • джинджифил на прах
  • черен пипер - смлян
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на дребно, лукът, морковите и картофите на кубчета, а чесънът се наситнява.

В сгорещено олио се запържват лукът и чесънът, заедно с джинджифила.

След това се прибавят кимионът, куркумата, канелата и черният пипер. Запържва се още малко.

Добавят се морковите и картофите и се разбърква добре. Слага се зелето, посолява се, добавя се съвсем малко вода и се намалява котлонът.

Покрива се и яхнията се готви около 30 минути, докато всичко е омекнало, като от време на време се разбърква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: