Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Запечени картофи с прясно мляко

Запечени картофи с прясно мляко

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Запечени картофи с прясно мляко
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Бързо и вкусно - гаранитрано удоволствие за лакомници"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. (средно големи)
  • шунка - 100 г
  • олио - 20 мл
  • мащерка
  • сол
  • царевично нишесте - 1 с.л. (с връх)
  • черен пипер
  • червен пипер
  • прясно мляко - 300 мл
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме картофите на тънки кръгчета. След това ги потапяме за 5-10 мин във вряща вода. После ги изваждаме и отцеждаме.

Подреждаме в намазнена тавичка първо 1/2 от картофите, после нарязаната на тънко шунка и останалите картофи. Заливаме с малко олио и поръсваме с мащерка.

Разтваряме нишестето в прясното мляко, като добавяме и подправките - черен пипер, червен пипер и сол (на вкус). С тази смес заливаме картофите.

Печем на 200 градуса за около 40-45 мин (или докато ястието стане готово).

Накрая изваждаме от фурната и поръсваме с настъргания кашкавал.

Връщаме отново във фурната за още 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: