Свинско с картофи и сметана

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Свинско с картофи и сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-4
"Бракът между свинското месо и сметаната е особено успешен!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • картофи - 4 броя
  • моркови - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • мазнина
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 150 мл
  • бульон - 400 мл
  • сметана - 150 мл готварска
  • магданоз - 3 стръкчета накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на късове. Загрейте около 50-100 мл мазнина в голяма тенджера и запържете месото равномерно. Извадете го и в същата мазнина запържете накълцания лук, чесън и добавете морковите нарязани на 3.

Върнете месото и задушете заедно с виното, докато се изпари. Долейте горещия бульон и добавете картофите. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Похлупете и оставете да се задушава до омекване на картофите, като разбърквате от време на време. Накрая долейте постепенно, при непрекъснато бъркане сметаната и отстранете от котлона. Поднесете с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
511
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марина Величкова
Марина Величкова
Невероятно вкусно! Стана една от любимите ми рецепти :)
15.01.2019 15:43
Деб
Деб
Аз замених виното с бира и стана супер
09.03.2016 21:46
1
Хриси
Хриси
Приготвих ястието в тенджератапод налягане. В края се оказа, че сметаната е свършила и не сложих сметана. Много се ослади на семейството ми. Сега ще я направя двойна, защото е много вкусна и много бързо свърши. Благодаря за рецептата! Стана любима на семейството ми!
18.01.2015 12:29
Petya Angelova
Petya Angelova
Направих рецептата с гъби но не ми беше толкова вкусно колкото очаквах:(.Но все пак всеки си има вкус.
26.03.2014 12:42
vikkks
vikkks
Страхотна рецепта! Но наистина, ако се добавят и гъбки става уникално вкусно!!! И месото едно крехко, крехко ... и със сметанката - СУПЕР!!!
10.04.2013 18:01
3
Франк
Франк
от кубче - как...:) Иначе можеш да си направиш домашен, като вариш продължително кокали и след това го прецедиш
19.11.2012 16:43
марина
марина
а бульона как се прави?
17.11.2012 14:10
1
1
rAdoslw
rAdoslw
аз го направих без виното и с гъби ... и си стана екстра :П рецептата май е за 4-ри порции ?
15.11.2012 22:48
Боряна
Боряна
Добавих и гъби,стана чудесно !!!
15.02.2012 21:00
1
Петя
Петя
Нещо невероятно е! Пробвайте няма да сгрешите, а може да се добави и гъби. Приятен апетит
29.01.2012 13:39