Начин на приготвяне
Смесваме каймата с ориз (2-3 с.л.), чубрица сушена на вкус, черен пипер и къри на вкус. Омесваме добре. Правим топчета и овалваме в брашно.
Лука почистваме и нарязваме на ситно или настъргваме на ренде. В олиото (3 с.л.) запържваме топчетата от кайма от всички страни. Когато са готови, изваждаме от мазнината и в същата задушаваме, като наливаме и малко вода, настъргания лук и замразения лапад.
Ръсваме черен пипер на вкус, пушен червен пипер (1 к.л.) и сладък червен пипер (1 к.л.). Задушаваме, докато останат на мазнина. Ръсваме лъжица брашно. Разбъркваме и наливаме 1 и 1/2 л топла вода.
Прибавяме и джоджен на вкус и сушен чесън. Когато ястието заври, слагаме запържените топчета и варим до готовност - да се сварят топчетата и ястието да се сгъсти.