Начин на приготвяне
Приготвяне на тесто:
Разтворете маята в хладко мляко, добавете 1 супена лъжица захар, разбъркайте и оставете за 10 минути.
В по-дълбок съд изсипете 300 г брашно, добавете сол, смесете останалата захар (3 супени лъжици), добавете яйцето, маслото, маята и разбъркайте с миксер. Изключете миксера, разбъркайте останалото брашно (300 г) и замесете по-меко тесто. Покрийте с прозрачно фолио и оставете тестото да се втаса.
Разстелете тестото върху набрашнена работна повърхност, замесете и оформете руло. Нарежете на 12 части и замесете всяка част, за да оформите топчета. Покрийте ги с чиста кухненска кърпа и ги оставете да престоят 15 минути.
Разточете топките с точилка и сложете по 1 ч.л. течен шоколад (конфитюр или мармалад), сгънете, първо, лявата страна, след това дясната и навийте.
Покрийте тавата за печене с хартия за печене и подредете готовите рула.
Намажете ги с вода, покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да престоят 15 минути.
През това време включете фурната да се загрява до 250 °C. Разбийте яйцето и олиото и с ръчна бъркалка намажете рулата. Печете на 200 °C за 20 минути.
Извадете готовите кремки от фурната и ги намажете с масло.
Покрийте ги с чиста кухненска кърпа и оставете сладките тестени рулца с крем да се охладят.
Поръсете рулата с пудра захар, сервирайте и се насладете.
Приятно!