Начин на приготвяне
Замесваме меко тесто с изброените продукти като в дълбока купа първо разбиваме яйцата със захарта и солта.
Добавяме прясното мляко и олиото. Отделно пресяваме брашното, към което сме добавили пакетчето с мая, и постепенно с непрекъснато бъркане го прибавяме към останалите продукти.
Слагаме ванилията, настъргана кора от лимон и сока от 1/2 лимон. След като се сгъсти, сместа се изсипва в средата на тава, в която отстрани сме поставили брашно.
Замесва се меко тесто, което се премества в широк и дълбок съд (тенджера) и се оставя да втаса за 30 мин.
Готовото втасало тесто се разделя на 6 части. Правят се топки и се оставят в намазана с олио тава. Всяка топка разточваме на кора с дебелина 1 см. и изрязваме триъгълници (равнобедрени).
Мажем с домашно сладко или с течен шоколад широката долна част на триъгълника и завиваме на руло кифличките.
Отгоре намазваме всяко едно от рулата с жълтък и поръсваме с кристална захар. Кифличките мажем с разбита смес от 1 яйце и сирене.
Пухкавите кифлички се пекат на 200 градуса около 25-30 минути.
Сладки и солени кифлички за закуска - който каквито обича!