Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Бързи сладки кифлички с мармалад

Бързи сладки кифлички с мармалад

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k311
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Бързи сладки кифлички с мармалад
Снимка: Veca
1 / 8
11/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Идеалните кифлички когато дойдат неочаквани гости - докато изпият кафето кифличките ще са готови."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 800 г
  • мая - 20 г прясна
  • бакпулвер - 1 пак. (10 г)
  • прясно мляко - 150 мл
  • вода - 100 мл
  • заквасена сметана - 180 г
  • захар - 3 лъжици
  • сол - 1 щипка
  • олио - 50 мл
  • масло - 50 г разтопено
  • За пълнеж
  • мармалад - по желание
  • За намазване
  • жълтък - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 лъжици
  • За поръсване
  • пудра захар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

В малко мляко разтворете маята, добавете 1 лъжица захар, разбъркайте и оставете настрани за 5 минути, да се активира.

В дълбок съд пресейте брашното, добавете бакпулвера и солта и разбъркайте.

Сипете олиото, разтопеното масло и заквасената сметана. След това сипете малко вода, активираната мая, добавете 2 лъжици захар и замесете меко тесто. Тестото разделете на 2 части и ги оформете на топка.

Двете топки разточете с точилка на набрашнена повърхност и нарежете всяка на по 16 триъгълника.

На всеки триъгълник сложете по 1 лъжица мармалад и навийте кифличката.

Подредете приготвените кифлички върху тава с хартия за печене на дъното.

Жълтъка разбийте с млякото и намажете кифличките.

След това включете фурната и я загрейте на 250°C. През това време кифличките ще втасат и ще увеличат обема си.

Печете кифличките 20 минути на 180°C.

Готовите кифлички извадете от фурната, покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да се охладят.

Поръсете с пудра захар, сервирайте и се почерпете с тези бързи сладки кифлички с мармалад.

Опитайте, да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: