Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Сладки сръбски кифлички с течен шоколад

Сладки сръбски кифлички с течен шоколад

VecaVeca
Мастър Шеф
296842k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сладки сръбски кифлички с течен шоколад
Снимка: Veca
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Истинска наслада със сърце от течен шоколад"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • мляко - 150 мл
  • бакпулвер - 15 г
  • захар - 1 г
  • сол - 1 г
  • зехтин - 100 мл
  • кисело мляко - 150 мл
  • яйца - 1 бр.
  • прясна мая - 20 г
  • брашно - 500 г
  • За пълнежа
  • течен шоколад - според нуждите
  • За покритието
  • мляко - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 бр. яйчни
  • За поръсване
  • пудра захар - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете натрошената мая и захарта в подходящ съд, налейте хладкото мляко, добавете 2 супени лъжици брашно, разбъркайте и оставете да престои няколко минути.

След това добавете зехтина, разбитото яйце, киселото мляко и разбъркайте.

Смесете брашното, бакпулвера и разбъркайте.

Постепенно добавяйте брашно към разтворената мая и разбъркайте с ръчна телена бъркалка, след което замесете с ръка по-меко тесто. Покрийте го със стреч фолио и оставете да втаса.

Разделете тестото на две части, омесете и разточете на по-големи кръгове с точилка. Нарежете на дванадесет триъгълника.

Върху всяко се слага по 1 ч.л. течен шоколад, завийте във форма на кифлички и се нареждат в тава, постлана с хартия за печене.

Оставете да престои десет минути, покрити с чиста кухненска кърпа.

Разбъркайте с вилица млякото и жълтъците, след което намажете всяка кифличка.

Печете в добре загрята фурна на 180 °C за 20 минути.

Изпечените кифлички се изваждат от фурната и като изстинат, се поръсват с пудра захар.

Съвет: Можете да използвате обикновено олио вместо зехтин за тези сладки сръбски кифлички с течен шоколад. Може да напълните рулата и с друг крем, сладко или плънка по избор.

Приятно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: