Начин на приготвяне
Сложете натрошената мая и захарта в подходящ съд, налейте хладкото мляко, добавете 2 супени лъжици брашно, разбъркайте и оставете да престои няколко минути.
След това добавете зехтина, разбитото яйце, киселото мляко и разбъркайте.
Смесете брашното, бакпулвера и разбъркайте.
Постепенно добавяйте брашно към разтворената мая и разбъркайте с ръчна телена бъркалка, след което замесете с ръка по-меко тесто. Покрийте го със стреч фолио и оставете да втаса.
Разделете тестото на две части, омесете и разточете на по-големи кръгове с точилка. Нарежете на дванадесет триъгълника.
Върху всяко се слага по 1 ч.л. течен шоколад, завийте във форма на кифлички и се нареждат в тава, постлана с хартия за печене.
Оставете да престои десет минути, покрити с чиста кухненска кърпа.
Разбъркайте с вилица млякото и жълтъците, след което намажете всяка кифличка.
Печете в добре загрята фурна на 180 °C за 20 минути.
Изпечените кифлички се изваждат от фурната и като изстинат, се поръсват с пудра захар.
Съвет: Можете да използвате обикновено олио вместо зехтин за тези сладки сръбски кифлички с течен шоколад. Може да напълните рулата и с друг крем, сладко или плънка по избор.
Приятно!