Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, добавя се ванилията и брашното с бакпулвера. Бърка се, да се получи кексово тесто.
В широка тава върху хартия се сипва на равен слой тестото.Печем в загрята фурна 180 градуса около 15 минути /проба с клечка - да излезе суха/.
Изважда се върху навлажнена кърпа или тензух и се навива на руло, като хартията се отлепва внимателно. В купа се загрява прясното мляко със захарта.
Кремът се разбърква с малко част от прясното мляко и сипваме в горещото на тънка струя, като се бърка с тел, да не загори. Когато сгъсти, се сваля и оставя да се охлади за кратко.
Блатът се развива, намазва се с шоколадовия крем, и отново се навива на руло.
Може да се поръси с пудра, но и така си е вкусен!