gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Яхния»Селска яхния с картофи и кюфтета

Селска яхния с картофи и кюфтета

Селска яхния с картофи и кюфтета
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 9
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Яхния с дъх на вкусни спомени от детството, незабравими лета на село при баба и много смях и обелени колена"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лукът и част от магдоноза на много ситно и ги сложете в купа. Добавете каймата, яйцето, галетата, щипка сол и омесете. Покрийте и оставете за 15 минути.

В тенджера налейте 3 л гореща вода, изчакайте да заври.

През това време оформете кръгли кюфтенца, оваляйте ги в брашно и внимателно ги пуснете във водата.

Обелете картофите, моркова и ги измийте. Нарежете картофите на едро, моркова - на дребно и ги добавете към кюфтенцата. Оставете да къкри на слаб огън до готовност на картофите.

В тиган загрейте малко олио и сложете 1 с.л. брашно. Бъркайте и щом брашното се запържи, добавете 1 ч.л. червен пипер. Разбъркайте и изсипете запръжката към врящата яхния.

Добавете доматеното пюре, сол и останалия нарязан магданоз.

Разбъркайте картофената яхния и след 5 минути махнете от огъня.

Селската яхния с картофи и кюфтета е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка: