Крем-царевица с извара и кашкавал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
17/11/2016
"Това не е поредната млечна супа с царевица, а изключително ароматно и вкусно предложение за обяд, което с удоволствие ще приемем "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 064
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган разтопете маслото. Отцедете царевицата и я задушете в маслото. След 3-4 минути добавете изварата и сметана.

Разбъркайте добре и след няколко минути, прибавете настъргания кашкавал. Хубаво разбъркайте, за да се разтопи, добавете сол и черен пипер на вкус. След минутка свалете тигана от котлона.

Сервирайте ястието поръсено с настърган кашкавал и лют пипер.

Рецептата е адаптирана от блога на Люси Ефтимова. Тя прави царевицата с крема сирене и при мен количествата на продуктите са увеличени. Получава се страхотно ястие за един лек обяд или вечеря.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар