Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с крем за еклери

Бисквитена торта с крем за еклери

Теодора ТоневаТеодора Тонева
Новак
3021970347
Бисквитена торта с крем за еклери1 / 4
18/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Няма по-добър сладкиш от комбинацията на два любими"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета Роден край
  • прясно мляко - 1 л и половина
  • яйца - 7 бр.
  • захар - 1 ч.ч. и половина
  • брашно - 7 равни с.л.
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта и към тях прибавяме по малко брашното и 300 мл от прясното мляко.

Останалото мляко заедно с двете ванилии се оставя на котлона да заври и след това към него прибавяме яйчената смес при непрекъснато бъркане.

Варим крема до сгъстяване, като непрекъснато го бъркаме. В голям съд нареждаме един пласт бисквити, един крем и така до изчерпване на крема и бисквитите, като завършваме с крем.

Тортата може да се поръси със смлени орехи или натрошени бисквити.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: