Начин на приготвяне
Морковът и тиквичките се измиват добре и се нарязват на тънки филийки по дължината на самия зеленчук. С клечка за зъби се надупчват на 5- 6 места и се натапят в зехтин за около минута-две. След това се вадят от зехтина и се окапват, да няма по тях много мазнина.
Пекат се на загрята скара.
Морковите се подреждат в съда, в който сервираме хапките.
Киселите краставички се нарязват на много дребни купчета и към тях се добавя киселото мляко, сол и пресован чесън. Всичко се разбърква много хубаво. На всяка лента от тиквичка се слага по една лъжичка от краставичената смес и се завиват на руло. Закрепват се с клечки за зъби и се подреждат върху морковите.
Гъбите се почистват от пънчетата и се измиват. Подреждат се в тава върху хартия за печене с дупката надолу. Пекат се около 5 минути и се завъртат обратно.
Във всяка гъбка се пуска по малко сол и черен пипер. Пекат се отново около 2- 3 минути и когато си пуснат водата, тя се излива и във всяка гъба се слага малко парче кашкавал. Гъбите се пекат отново около 1- 2 минути и се подреждат до хапките от тиквички.