Хапки за ракия

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Хапки за ракия
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Кажете, когато станат готови хапките. Ракията е във фризера - грабваме я и идваме"

Необходими Продукти

  • морков - 1 бр. голям
  • печурки - 10 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • кисело мляко - 4.5% - 5 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • кашкавал - 100 г
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът и тиквичките се измиват добре и се нарязват на тънки филийки по дължината на самия зеленчук. С клечка за зъби се надупчват на 5- 6 места и се натапят в зехтин за около минута-две. След това се вадят от зехтина и се окапват, да няма по тях много мазнина.

Пекат се на загрята скара.

Морковите се подреждат в съда, в който сервираме хапките.

Киселите краставички се нарязват на много дребни купчета и към тях се добавя киселото мляко, сол и пресован чесън. Всичко се разбърква много хубаво. На всяка лента от тиквичка се слага по една лъжичка от краставичената смес и се завиват на руло. Закрепват се с клечки за зъби и се подреждат върху морковите.

Гъбите се почистват от пънчетата и се измиват. Подреждат се в тава върху хартия за печене с дупката надолу. Пекат се около 5 минути и се завъртат обратно.

Във всяка гъбка се пуска по малко сол и черен пипер. Пекат се отново около 2- 3 минути и когато си пуснат водата, тя се излива и във всяка гъба се слага малко парче кашкавал. Гъбите се пекат отново около 1- 2 минути и се подреждат до хапките от тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: