Начин на приготвяне
Измийте картофите. Подравнете от едната страна с нож, за да може картофът да седи прав.
От другата страна отрежете по-голяма част. Посолете и всеки картоф увийте добре във фолио.
Изпечете картофите в загрята фурна на 200 градуса за 40 минути. Може и да ги сварите, но тогава вкусът няма да е същият.
Рендосайте лука и чесъна, а останалите зеленчуци нарежете на кубчета. В дълбок тиган сипете малко олио и сложете всички зеленчуци. Пържете пет минути на силен огън, намалете котлона и пържете още 15 минути.
Овкусете с мащерка, сол и разбъркайте.
Издълбайте изпечените картофи и част от вътрешността сложете към зеленчуците. Разбъркайте и напълнете картофите.
Всеки картоф поръсете с 1 ч.л. пармезан и запечете за пет минути на програма грил.
Пълнените картофи със зеленчуци са много вкусни.