Начин на приготвяне
Пилешките гърди се почистват от излишната мазнина и се нарязват на жулиени. Чушките се почистват и също се нарязват на жулиен.
С лука се процедира по същия начин. Гъбите се отцеждат от буркана и се оставят така /нарязани на филийки/.
В тиган се сипва олиото и се оставя да загрее. Когато е готово, вътре се сипва месото и се запържва от всички страни.
Когато е готово, към него се добавят лукът и чушките. Щом омекнат, към сместа се добавят и гъбите. Разбърква се добре и се подправя с подправките.
Когато всички продукти са почти готови, към ястието се добавя и пюрето. Долива се съвсем малко вода и се оставя да покъкри на тих огън, докато водата не се изпари напълно.
Поднася се топла.
Добър апетит!
Коментари