Пилешка кавърма с доматено пюре

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
136
685
207
356
2
19/11/2016
"Не жалете лука, защото вкусната кавърма се прави с много лук.,с много мерак и щипка въображение "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 134
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кавърма

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се почистват от излишната мазнина и се нарязват на жулиени. Чушките се почистват и също се нарязват на жулиен.

С лука се процедира по същия начин. Гъбите се отцеждат от буркана и се оставят така /нарязани на филийки/.

В тиган се сипва олиото и се оставя да загрее. Когато е готово, вътре се сипва месото и се запържва от всички страни.

Когато е готово, към него се добавят лукът и чушките. Щом омекнат, към сместа се добавят и гъбите. Разбърква се добре и се подправя с подправките.

Когато всички продукти са почти готови, към ястието се добавя и пюрето. Долива се съвсем малко вода и се оставя да покъкри на тих огън, докато водата не се изпари напълно.

Поднася се топла.

Добър апетит!

Керамична касерола с дръжки 16см-12%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#177507
Добра рецепта, много вкусно се получи. Благодаря!
2
0