Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Кебап от свинско месо с ориз

Кебап от свинско месо с ориз

Кебап от свинско месо с ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4
"Изпитана рецепта за любимия на всички свински кебап - поднесен красиво и с много вкус"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • ориз - 1 ч.ч.
  • краве масло - 1 к.ч.
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на хапки. Белим и нарязваме лука.

Запържваме в олио нарязаните месо и лук. Прибавяме брашното, разбъркваме и после добавяме доматеното пюре. Запържваме с разбъркване.

Подправяме с черен пипер, червен пипер и сол на вкус. Наливаме малко вода и оставяме да се вари на тих огън.

В отделен съд в маслото, запържваме ориза и посоляваме на вкус. Наливаме 3 ч.ч. гореща вода и сваряваме до готовност.

Сервираме ястието, като в купичка слагаме от месото, покриваме с ориз и притискаме добре.

Обръщаме купичката в чиния и поливаме със соса от месото. Поръсваме с нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пенка Стоянова
Пенка Стоянова
Страхотна рецепта ! Вече я пробвах !
27.05.2018 14:40
1