Начин на приготвяне
Измиваме месото и нарязваме на хапки. Белим и нарязваме лука.
Запържваме в олио нарязаните месо и лук. Прибавяме брашното, разбъркваме и после добавяме доматеното пюре. Запържваме с разбъркване.
Подправяме с черен пипер, червен пипер и сол на вкус. Наливаме малко вода и оставяме да се вари на тих огън.
В отделен съд в маслото, запържваме ориза и посоляваме на вкус. Наливаме 3 ч.ч. гореща вода и сваряваме до готовност.
Сервираме ястието, като в купичка слагаме от месото, покриваме с ориз и притискаме добре.
Обръщаме купичката в чиния и поливаме със соса от месото. Поръсваме с нарязан пресен магданоз.
Коментари