Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кебап»Кебап от свинско месо в тесто

Кебап от свинско месо в тесто

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Кебап от свинско месо в тесто
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
18/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Вкусно, по-вкусно, най-вкусният кебап от свинско месо в тесто"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • мая - суха, 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • мляко - 200 мл
  • сол
  • захар
  • За кебапа
  • свинско месо - 300 г
  • лук - 3 глави
  • кисели краставички - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • гъби - 150 - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с омесването на тестото. Вземаме съд, в който ще ни е удобно да месим.

Сипваме брашното, праеим кладенче и добавяме необходимите ни съставки и омесваме. Оставяме да втаса около 30 минути.

Месото се изчиства от мазнина и ципи. Нарязва се на дребни кубчета.

Лукът се обелва и се нарязва на полумесеци. Чушката се измива и се нарязва на малки кубчета. Краставиците също се нярязват на кубчета. Гъбите се обелват и се нарязват на дребни парчета.

Загряваме по-дълбок тиган и започваме да запържваме гъбите. След това добавяме лука.

Запържваме месото и малко преди да смъкнем от котлона добавяме и киселите краставички и разбъркваме добре. Смъкваме от котлона.

Оформяме няколко топки от тестото, които след това разточваме на тънко. Слагаме от свинския кебап, увиваме и увиваме в кръг като вита баница. Или по друг предпочитан от вас начин.

Печем на 200 градуса до готовност. Около 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: