Начин на приготвяне
Загрейте млякото и разтворете маята. Пресейте брашното. Добавете млякото с маята, пудрата захар, солта, олиото и яйцата. Замесете меко тесто.
Ако е необходимо, добавете още прясно мляко. Оставете го на топло да втаса, като го покриете с кърпа.
Смесете сиренето, яйцата, изварата и ситно нарязания магданоз. Разбъркайте до еднородност.
Готовото тесто разделете на 6-7 топки. Потопете всяка топка в олио и разтеглете.
Сложете в средата от плънката, завийте на руло и вържете на възелче.
Подредете възелчетата в подходяща суха тава с намазнено дъно. Отгоре излейте олиото, което ви е останало, а между пролуките сложете от плънката.
Намажете с разбит жълтък, поръсете със ситно нарязан магданоз и оставете отново да втаса.
Изпечете памук питката в загрята умерена фурна до златисто.
Готовата питка поръсете със студена вода и завийте, докато омекне.
Памук питката със сирене и магданоз е готова.