Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Памук питка с кашкавал и сусам

Памук питка с кашкавал и сусам

Памук питка с кашкавал и сусам
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Майсторите на питите ви показаха как се прави, а сега - готови ли сте да опитате?"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - около 1 кг
  • сол - 1 с.л. равна
  • захар - 1 с.л. равна
  • мая - 1 пакетче суха д - р Йоткер (7 г)
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - 100 г разтопено + за намазване
  • сусам
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята в малко топло мляко, като добавите захарта и малко брашно.

Пресейте около 800 г брашно, изсипете маята, добавете 50 г от разтопеното масло, солта и останалото топло мляко и замесете меко тесто.

Добавяйте по малко от останалото брашно до измесване. Оставете тестото на топло, като го покриете.

Втасалото тесто разделете на две топки. Разточете всяка топка на кора. Намажете всяка кора с масло и поръсете с настърган кашкавал.

Сложете корите една върху друга и завийте на руло.

Нарежете на парчета, подредете ги във форма за печене и оформете питка. Аз използвах кексова форма. Намажете от горе с масло и поръсете със сусам. Оставете питката отново да втаса.

Изпечете в умерена фурна до златисто. Готовата питка намажете отново с масло и покрийте с чиста кърпа.

Памук питката с кашкавал и сусам е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: