Начин на приготвяне
Измиваме агнешкото месо, нарязваме на порционни парчета и заливаме с вода и кипваме. Изливаме водата, месото отново измиваме и слагаме да се запържи с олио, краве масло, черен пипер, червен пипер (1 ч.л.) и джоджен на вкус.
Преди да свалим от котлона, прибавяме настърган лук (1 бр.) и царевично брашно (2-3 ч.л.). Прехвърляме в тавичка с капак и наливаме топла вода (1 ч.ч.).
Слагаме да се пече във фурната на 200 градуса. След 35-45 минути изваждаме тавичката, махаме капака и обръщаме порциите месо да се запекат и от другата страна.
Сипваме при месото замразения зелен фасул (трябва като извадим от фризера да облеем с топла вода ), посоляваме на вкус, наливаме на ястието вода (1 и 1/2 ч.ч.) и отново връщаме тавата във фурната да се пече до готовност.