Начин на приготвяне
Яденето се нарича мексиканска манджа , тъй като е пикантна и с варива и напомня мексиканско ястие . Ол инклузив , защото може да използвате продукти от хладилника, които са ви останали и трябва да оползотворите, вместо да изхвърляте.
Това спестява пари и ви прави креативни. Спокойно ще се нахраните 3-ма или 4-ма души.
В дълбок тиган запържвате наденицата, към нея добавяте нарязан на полумесеци лук, чушката и чесъна и ги оставяте да се поизпържат. После добавяте подправките и доматеното пюре.
Оставяте за 2 минути да се позадушат и те и добавяте виното и боба от консерва. Необходими са още 2 минутки и за тях. Накрая сипете останалата сготвена от предно ястие леща.
Всичко къкри на тих огън под капак за още 5 минути. Поръсва се с магданоз и се изяжда на мига.
Да ви е сладко! :)
Коментари