Начин на приготвяне
Разделете белтъците и жълтъците в две отделни купи. Разбийте белтъците с половината от захарта на гъст сняг с помощта на миксер.
Разбийте жълтъците на пухкав крем с останалата захар.
Съединете белтъците с жълтъците постепенно и внимателно. По същия начин прибавете брашното и разбъркайте с дървена лъжица.
Шприцовайте бишкоти в тава, застлана с домакинска хартия /аз използвах вестник/ с помощта на пош с подходящ накрайник.
Оставете разстояние между бишкотите. Поръсете ги с пудра захар и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса до леко порозовяване. Охладете.
Разтопете шоколада и маслото на водна баня.
Разбийте сметаната с помощта на миксер на гъст крем. Добавете желето и разбъркайте до хомогенизиране.
Слепете бишкотите с крем и потопете горната част в шоколадовата глазура.
Поръсете с фъстъчен крокан и оставете да се стегне шоколадът.
Бишкотите с шоколадова глазура са готови.