Начин на приготвяне
Измиваме ориза. Замразеният фасул обливаме с гореща вода. Лукът белим и нарязваме на ситно.
В олио (3-4 с.л.) и малко вода (2 к.ч.) задушаваме нарязания лук и замразения фасул. Като изври течността, ръсваме сол, черен пипер, червен пипер (1 к.л.) джоджен и къри на вкус.
Прибавяме измития ориз и с разбъркване наливаме топла вода (3 ч.ч.). Оставяме ястието да се вари на тих огън и когато оризът започне да омеква, прибавяме доматеното пюре (3 ч.л. или количество на вкус).
Варим ястието до готовност - всички продукти да са сварени и да остане с малко сос. При необходимост може да доливаме топла вода.
Сервираме с нарязан пресен магданоз.