Постни пълнени хлебчета

Постни пълнени хлебчета

22/11/2016
"Вярвате ли в любовта от първа хапка или да ви изчакаме да изядете цялото хлебче?"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 453
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашното, сухата мая, солта, захарта, олиото и хладка вода. Разбърква се с лъжица да стане топка тесто, после се замесва на средно меко тесто и оставяме за 20-30 минути да втаса. Аз сложих във фурната на 40 градуса.

Готовото тесто се разточва на правоъгълна кора, която се нарязва на 6 части. Загрява се олио в тиган и се запържва ситно нарязан праз да омекне, добавят се нарязани маслините, малко сол, черен и червен пипер, риган, разбъркваме и сваляме от котлона.

Във всяко парче тесто се сипва по 1 ч.л. плънка, краищата се подвиват навътре и навиваме като пура. Нареждат се в намаслена тава, с четка се намазват с останалата мазнина от тигана.

Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване.

Постни, хрупкави и вкусни!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар