Постни пълнени хлебчета
Posni punjeni hlepčići
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Постни пълнени хлебчета

Постни пълнени хлебчета

Постни пълнени хлебчета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
22/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вярвате ли в любовта от първа хапка или да ви изчакаме да изядете цялото хлебче?"

Необходими Продукти

  • мая - 1 ч.л. суха
  • сол - 1 равна ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • вода - 150 мл
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • маслини - 10 бр.
  • праз - 1/2 бр.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 щипка
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашното, сухата мая, солта, захарта, олиото и хладка вода. Разбърква се с лъжица да стане топка тесто, после се замесва на средно меко тесто и оставяме за 20-30 минути да втаса. Аз сложих във фурната на 40 градуса.

Готовото тесто се разточва на правоъгълна кора, която се нарязва на 6 части. Загрява се олио в тиган и се запържва ситно нарязан праз да омекне, добавят се нарязани маслините, малко сол, черен и червен пипер, риган, разбъркваме и сваляме от котлона.

Във всяко парче тесто се сипва по 1 ч.л. плънка, краищата се подвиват навътре и навиваме като пура. Нареждат се в намаслена тава, с четка се намазват с останалата мазнина от тигана.

Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване.

Постни, хрупкави и вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: