Начин на приготвяне
От посочените продукти за хлебчетата замесете гладко тесто. Нарочно в него има повече мазнина, за да станат меки и много вкусни хлебчета.
Оформете 6-7 топчета с еднаква големина и ги поставете на разстояние едно от друго в тава, покрита с хартия за печене. Оставете за около 40 минути да втасат и удвоят или утроят обема си.
Изпечете на 200 °C в предварително загрята фурна, докато станат златисти (20 минути).
През това време загрейте тенджерка с вода на силен огън. Когато заври, бланширайте дробчетата за 5-6 минути, извадете ги и срежете всяко на две, като махате жилички и вени.
Отвътре дробчетата са останали розови, но ще се сготвят впоследствие заедно със зеленчуците. Частта с бланширането може да се пропусне, но така стават по-меки и на мен лично много ми допадат.
Нарежете лука на тънки полумесеци, моркова на тънки кръгчета, а чушките на малки лентички.
Запържете зеленчуците в олиото, после постепенно добавяйте доматите, чесъна, червен пипер, сол и малко вода, за да омекне всичко. Когато водата се изпари напълно сложете да се запържват и дробчетата.
Налейте виното, сложете подправките и още сол, ако е нужно. Гответе до изпаряване на течността, като в случай че има нужда от повече готвене и дробчетата не са готови, сипвайте още вино или вода, докато се сготвят напълно.
Накрая поръсете с накълцан магданоз.
Срежете капачета в горната част на готовите и вече почти изстинали хлебчета. Издълбайте част от средата на хляба и на дъното разпределете по малко настърган кашкавал.
Напълнете хубаво с плънката от дробчета (не трябва да има много сос, за да не попива в хляба). Отгоре поръсете с още кашкавал и запечете пълнения хляб до разтапянето му и лек златист загар.
Сервирайте пълнените хлебчета топли.
Добър апетит с разкошните пълнени хлебчета с пилешки дробчета по селски !
*Издълбаната среда на хляба може да си хапнете със соса от дробчетата или ако са ви останали такива в излишък.
Освен това може да я изсушите и да си направите домашна галета.