Начин на приготвяне
Измиваме гъбите, почистваме и отново измиваме. Нарязваме на филийки. Бланшираме в подсолена вода за 1-2 минути и отцеждаме.
В олио (2 с.л.) и малко вода слагаме да се задушат нарязаният на ситно лук (2 бр.) и замразения спанак (50 г). Прибавяме и гъбите, джоджен на вкус (за предпочитане пресен), черен пипер на вкус и нарязан пресен магданоз.
Като останат на мазнина, ръсваме червен пипер (1/2 к.л.) и брашно (1-2 ч.л.). Наливаме топла вода (1 и 1/2 л), като разбъркваме непрекъснато и оставяме чорбата да заври.
Посоляваме на вкус и слагаме измит ориз (2-3 с.л.) или количество на вкус. Варим чорбата до готовност.
Сервираме със сок от лимон и лют червен пипер.