Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Чорба от гъби, замразен спанак и ориз

Чорба от гъби, замразен спанак и ориз

Чорба от гъби, замразен спанак и ориз
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2-3
"Постно, вкусно и лесно за приготвяне - ето и нашето топ предложение за лека супа за обяд"

Необходими Продукти

  • спанак - 50 г замразен
  • лук - 2 бр
  • ориз - 2 - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • гъби - 100 г пресни
  • черен пипер
  • джоджен
  • магданоз
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • сол
  • лимонов сок
  • лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме гъбите, почистваме и отново измиваме. Нарязваме на филийки. Бланшираме в подсолена вода за 1-2 минути и отцеждаме.

В олио (2 с.л.) и малко вода слагаме да се задушат нарязаният на ситно лук (2 бр.) и замразения спанак (50 г). Прибавяме и гъбите, джоджен на вкус (за предпочитане пресен), черен пипер на вкус и нарязан пресен магданоз.

Като останат на мазнина, ръсваме червен пипер (1/2 к.л.) и брашно (1-2 ч.л.). Наливаме топла вода (1 и 1/2 л), като разбъркваме непрекъснато и оставяме чорбата да заври.

Посоляваме на вкус и слагаме измит ориз (2-3 с.л.) или количество на вкус. Варим чорбата до готовност.

Сервираме със сок от лимон и лют червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: