Начин на приготвяне
Измийте крилцата и им изрежете крайната тънка част. Сложете ги в подсолена вода и ги сварете до готовност (но без да се разпадат).
Извадете и ги оставете да се отцедят и охладят. В купа смесете подправките, сол и черен пипер на вкус и брашното. Разбъркайте добре и поръсете крилцата със сместа.
Оставете ги в хладилника, докато приготвите панировката. Разбийте яйцата с брашното. Налейте бирата и добавете сол и черен пипер и разбъркайте.
Трябва да се получи като смес за палачинки (с една идея по гъста). В тиган сипете олио да се сгорещи. Вземете крилцата и всяко потопете в панировката. Изпържете ги до златисто от двете страни.
Подредете в чиния и сервирайте биреното мезе със сосове и гарнитура по избор.
Пикантните бирени крилца пане са готови.