Начин на приготвяне
Измийте чушките, сложете в купа и ги залейте с гореща вода. Покрийте с капак /чиния /и оставете за 30 минути да омекнат. Измийте булгура и го накиснете в студена вода за 30 минути.
В тиган сипете олио. Нарежете лука и моркова на кубчета и ги запържете. Нарежете гъбите на кубчета и ги прибавете към лука и моркова. След като се позапържат, прибавете отцедения и вече набъбнал булгур.
Хубаво разбъркайте, налейте около 100 мл вода и оставете за 3-4 минути на котлона. Свалете от огъня и прибавете една част от маслините, нарязани на ситно, и магданоз.
Извадете чушките и ги почистете от дръжките и семките. Напълнете ги с плънката и ги подредете в тавичка. Разпределете останалата плънка между чушките и подредете останалите маслини.
Сипете около 2 ч.ч. от водата, в която сте киснали чушките.
Печете пълнените чушки на 200 градуса около 30-35 минути или до готовност.
Пълнените чушки с булгур, гъби и маслини са много вкусни.