Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с булгур, гъби и маслини

Пълнени чушки с булгур, гъби и маслини

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пълнени чушки с булгур, гъби и маслини5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Всички, които обичат традиционната Българска кухня, да дадат по един лайк за тази ароматна и апетитна постна вкусотия. И да не забравите да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • чушки - 9 - 10 бр. сухи
  • булгур - 150 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 4 - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • маслини - 10 - 15 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките, сложете в купа и ги залейте с гореща вода. Покрийте с капак /чиния /и оставете за 30 минути да омекнат. Измийте булгура и го накиснете в студена вода за 30 минути.

В тиган сипете олио. Нарежете лука и моркова на кубчета и ги запържете. Нарежете гъбите на кубчета и ги прибавете към лука и моркова. След като се позапържат, прибавете отцедения и вече набъбнал булгур.

Хубаво разбъркайте, налейте около 100 мл вода и оставете за 3-4 минути на котлона. Свалете от огъня и прибавете една част от маслините, нарязани на ситно, и магданоз.

Извадете чушките и ги почистете от дръжките и семките. Напълнете ги с плънката и ги подредете в тавичка. Разпределете останалата плънка между чушките и подредете останалите маслини.

Сипете около 2 ч.ч. от водата, в която сте киснали чушките.

Печете пълнените чушки на 200 градуса около 30-35 минути или до готовност.

Пълнените чушки с булгур, гъби и маслини са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: