Начин на приготвяне
В купа сложете маята със захарта. Добавете топлото мляко и 1 с.л брашно. Разбъркайте и оставете за 30 минути да шупне.
Пресейте брашното със солта. Направете кладенче и изсипете шупналата мая, олиото и леко разбитите яйца. Замесете меко и еластично тесто. Оставете леко да се отпусне и го разделете на 20 парчета.
Оформете ги на малки топки и подредете в намаслена тава на разстояние една от друга. Оставете за 15-20 минути да втасат и ги намажете с яйце, разбито с млякото.
Поръсете ги със сусам и печете на 200 градуса около 20 минути (проверявайте, за да не препечете много). Извадете и оставете леко да се охладят.
Разрежете през средата и гарнирайте с парченца салам, чери доматчета, парче кашкавал и стръкче магданоз. Сервирайте с майонеза, кетчуп или сос по ваш избор.
Мини бургерите са подходящи за детско парти, рожден ден и т.н.