Начин на приготвяне
Разтворете маята със захарта в затоплените мляко и вода. След около 5 минути добавете олиото, солта и яйцето, брашното и замесете гладко и меко тесто.
Оставете го да втаса в съд, намазан с олио, а отгоре сложете кърпа. След като тестото втаса, оформете го с намазнени ръце върху намазнена повърхност без брашно. Разделете го на 8 части и оформете топки.
Подредете питките в тава с намаслена хартия за печене и оставете да втасат за още 15 минути. Намажете ги с разбит жълтък и ги сложете да се изпекат във фурна на 180-200 градуса в предварително загрята фурна - трябва да сложите питките в печката, когато е загряла на 160 градуса.
Изпечете ги за 15 минути до златисто. Готовите хлебчета за домашни хамбургери покрийте с чиста кърпа.