Начин на приготвяне
Измиваме добре пилешкото месо, заливаме с вода и слагаме да се свари, като образувалата се пяна обираме внимателно.
Докато се вари, белим, измиваме и нарязваме на малки кубчета картофите. Слагаме нарязаните картофи в намазана с мазнина тавичка. Морковите също белим, измиваме и настъргваме на едро ренде. Прибавяме ги към картофите. Посоляваме на вкус и разбъркваме хубаво, да се смесят съставките.
Лука белим и настъргваме на ситно. Свареното пилешко месо изваждаме от бульона от варенето (запазваме бульона за готвене). Нарязваме на ситно свареното пилешко месо и слагаме в тиган. Сипваме настъргания лук , бульон от варенето (1 к.ч.) , чубрица, сушен магданоз, олио (3-4 с.л.) и сол на вкус.
Слагаме на котлона и задушаваме, да останат съставките на мазнина. Дръпваме от котлона и сипваме при картофите и морковите. Наливаме малко бульон в тиганчето от запържването на месото и лука, да оберем мазнината от запържването.
Изливаме в тавата и наливаме още бульон до равнището на продуктите (ако няма достатъчно бульон, наливаме топла вода). Слагаме тавата във фурната и печем на 200 градуса до готовност.
Изваждаме тавичката и заливаме ястието с разбити яйца (2 бр.), кисело мляко (1/2 млечна кофичка ) и брашно (1 ч.л.). Връщаме във фурната и запичаме до златисто.