Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Запеканка от пилешко месо и зеленчуци със заливка

Запеканка от пилешко месо и зеленчуци със заливка

Запеканка от пилешко месо и зеленчуци със заливка
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Знаете как е със запеканките, колкото повече месце има вътре, толкова по-вкусни са"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 350 - 400 г обезкостено
  • картофи - 500 - 600 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чубрица
  • магданоз
  • сол
  • олио
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка млечна
  • брашно - 1 ч.л.
  • краве масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пилешкото месо, заливаме с вода и слагаме да се свари, като образувалата се пяна обираме внимателно.

Докато се вари, белим, измиваме и нарязваме на малки кубчета картофите. Слагаме нарязаните картофи в намазана с мазнина тавичка. Морковите също белим, измиваме и настъргваме на едро ренде. Прибавяме ги към картофите. Посоляваме на вкус и разбъркваме хубаво, да се смесят съставките.

Лука белим и настъргваме на ситно. Свареното пилешко месо изваждаме от бульона от варенето (запазваме бульона за готвене). Нарязваме на ситно свареното пилешко месо и слагаме в тиган. Сипваме настъргания лук , бульон от варенето (1 к.ч.) , чубрица, сушен магданоз, олио (3-4 с.л.) и сол на вкус.

Слагаме на котлона и задушаваме, да останат съставките на мазнина. Дръпваме от котлона и сипваме при картофите и морковите. Наливаме малко бульон в тиганчето от запържването на месото и лука, да оберем мазнината от запържването.

Изливаме в тавата и наливаме още бульон до равнището на продуктите (ако няма достатъчно бульон, наливаме топла вода). Слагаме тавата във фурната и печем на 200 градуса до готовност.

Изваждаме тавичката и заливаме ястието с разбити яйца (2 бр.), кисело мляко (1/2 млечна кофичка ) и брашно (1 ч.л.). Връщаме във фурната и запичаме до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: