Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Дядовата селска гозба

Дядовата селска гозба

Дядовата селска гозба
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Дядо извъртя такава вкусна селска гозба, че баба си скъса тапията за готвач"

Необходими Продукти

  • сурова наденица - 1 кг
  • домати - 2 кг
  • яйца - 6 бр.
  • магданоз
  • чесън - 4 скилидки
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете доматите и в малко олио ги сложете да се пържат. Добавете нарязаните чесън, магданоз, посолете и разбъркайте.

Щом течността се е почти изпарила, я прехвърлете в тавичка.

Цепнете наденицата на няколко места и я наредете при доматите.

Сложете ястието в загрята фурна на 200 градуса и малко преди да се запече наденицата извадете и чукнете яйцата.

Върнете във фурната до готовност на яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
522
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусно! в къщи не обичаме чесън и слагаме лук или праз. Става страхотно.
22.11.2023 09:10
Анонимен
Анонимен
Страхотни сте!!!
19.12.2022 15:28
iva mirkova
iva mirkova
Много вкусна и лесна рецепта!
08.04.2017 19:31
6
1
Потребител#180499
Потребител#180499
Straxotna gozba!
17.03.2017 16:07
5
Petia
Petia
Много сполучлива рецепта!
Благодаря за идеята!
В къщи много я харесаха и ни става любима.
Понеже сега не е сезона на доматите, то аз ползвах консервирани - стана много добре.
16.02.2017 13:42
19
3
3
Покажи всички подкоментари
Петър Шолеков
Петър Шолеков
Отново много добро попадение!
11.01.2017 20:43
1
1
Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Благодаря:)
05.01.2017 19:00
4
Петя Петрова
Петя Петрова
Вкусното
05.01.2017 18:32
5
Росица
Росица
Много вкусна гозба
18.12.2016 15:03
5
3