Истинска Луканка

КалиновКалинов
Новак
7
117
8
85
1
25/11/2016
"Ако искате наистина вкусна луканка, трябва да си я направите сами и то по тази рецепта И да не забравите да почерпите "
Приготвяне90 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
38 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо291 584
  • Преглеждания за месеца5489
  • Преглеждания за седмицата1884
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена38

Необходими Съставки

  • телешко месо - 4 кг
  • свинско месо - 4 кг
  • сланина - 2 кг
  • сол - 200 г
  • черен пипер - 50 г
  • кимион - 50 г
  • чубрица - 8 г
  • бахар - 8 г
  • индийско орехче - 4 г
  • захар - 20 г
  • сух чесън - 10 г
  • свински черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото и сланината на кубчета и смилате на 8-ми номер решетка, добавяте всички подправки и умесвате каймата много добре.

Оставете каймата така 2-3 дни да престои (задължително на хладно място или хладилник).

Преди да почнете пълненето на луканката, размесете каймата отново.

Хубаво е червата да са номер 10 - така съхненето ще е по-бързо, само внимавайте при пълненето да не остава никакъв въздух.

Връзвате, както вие си решите (дали на подкова или като луканка), и задължително на проветриво място, по възможност без пряка слънчева светлина.

Рейтинг

5 14
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Jorryy Georgiev
Jorryy Georgiev
14.12.2019 13:23
Колко дни престояви, преди да се консумира?
0
0
Данаил Лазаров
"Маджаров", "Орехите", "КФМ" и другите големи играчи в бранша, дали е правят така? Хахахаха.
1
1
Сергей Анчев
Сергей Анчев
21.10.2017 23:30
Чудесна рецепта. От много години правя наденици по много близка до тази рецепта. Винаги са отлични. Слагам по-малко сол-22гр. на килограм месо.
9
2