gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Дробчета в собствен сос

Дробчета в собствен сос

Дробчета в собствен сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
25/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1
"От вас се иска само да включите котлона, сложите дробчета и налеете виното, всичко останало е въпрос на време"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • пилешка мас - 2 с.л.
  • доматен сок - 300 мл
  • кафява захар - 1 ч.л. равна
  • лук - 1 глава
  • риган
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставя се тиган на котлона и в него се сипва две лъжици пилешка мас, да се разтопи.

Запържва се ситно нарязан лук с щипка сол и кафява захар да се карамелизира.

Пилешките дробчета се овалват в брашно и се прибавят в пилешката мазнина в тигана, пържат се от всички страни до златисто.

Добавя се доматен сок, сол на вкус, кафява захар, риган и дафинов лист.

Намалява се котлонът и оставяме да къкри, докато течността изври и остане само на мазнина.

Сервираме с чаша вино - много вкусно мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: