Лозови сарми със сланина

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
666
3915
7
25/11/2016
"Чарът на селската кухня е неоспорим - ето и поредното вкусно доказателство за това "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо648
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме ориза. Сланинката (почистена от кожичката) нарязваме на ситни кубчета. В тиганче слагаме кубчетата сланина и когато започне да се отделя мазнина, прибавяме нарязан на много ситно лук.

Запържваме, като разбъркваме непрекъснато. Прибавяме измития ориз и стафидите, подправяме с риган, черен пипер, чубрица на вкус, наливаме топла вода (1 ч.ч.).

Когато запръжката остане без течност, дръпваме от огъня и завиваме сарми с лозовите листа. В тенджера слагаме лозови листа и върху тях подреждаме сармите.

Наливаме топла вода, натрошаваме кубче пилешки бульон, слагаме огнеупорна чинийка върху сармите и варим на умерен огън до готовност.

Сварените сармички слагаме в чиния и заливаме с разбити яйце (1 бр.) с кисело мляко (1 ч.ч.) и брашно (1 ч.л.). Готвим, докато се стегне заливката.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар