Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми със сланина

Лозови сарми със сланина

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Лозови сарми със сланина
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
25/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Чарът на селската кухня е неоспорим - ето и поредното вкусно доказателство за това"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • солена - 150 - 200 г сланина
  • лук - 1 бр.
  • лозови листа
  • черен пипер
  • чубрица
  • риган
  • златни стафиди
  • бульон пилешки - 1 кубче
  • яйце - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме ориза. Сланинката (почистена от кожичката) нарязваме на ситни кубчета. В тиганче слагаме кубчетата сланина и когато започне да се отделя мазнина, прибавяме нарязан на много ситно лук.

Запържваме, като разбъркваме непрекъснато. Прибавяме измития ориз и стафидите, подправяме с риган, черен пипер, чубрица на вкус, наливаме топла вода (1 ч.ч.).

Когато запръжката остане без течност, дръпваме от огъня и завиваме сарми с лозовите листа. В тенджера слагаме лозови листа и върху тях подреждаме сармите.

Наливаме топла вода, натрошаваме кубче пилешки бульон, слагаме огнеупорна чинийка върху сармите и варим на умерен огън до готовност.

Сварените сармички слагаме в чиния и заливаме с разбити яйце (1 бр.) с кисело мляко (1 ч.ч.) и брашно (1 ч.л.). Готвим, докато се стегне заливката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: