Сиромашки гювечета

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
25/11/2016
"Сиромах човек, страшен кулинар - опитайте и се уверете сами "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 224
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре картофите и слагаме да се сварят в подсолена вода цели, без да белим. Готовите картофи (проверяваме с вилица дали са сварени) изваждаме от водата и охлаждаме. Белим и нарязваме на кубчета.

Намазваме с олио отвътре гювечето. В купа смесваме кубчетата сварени картофи, натрошено сирене (150-200 г) и нарязан ситно праз (4-5 с.л.). Подправяме сместа с чубрица на вкус и разбъркваме.

Прехвърляме сместа в гювечето, похлупваме с капачето, слагаме във фурната и включваме на 200 градуса. Печем приблизително 20-30 минути.

Изваждаме гювечето и счукваме в средата на картофите и сиренето цяло яйце.

Поръсваме с червен пипер (лют или сладък по вкус). Слагаме парченце краве масло и връщаме гювечето във фурната, да се стегне яйцето.

Поднасяме с пресен магданоз и люта пиперка.

Керамична касерола с дръжки 16см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
6.00 лв.
4.62 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Rumyana Sarafska
Rumyana Sarafska
25.10.2020 18:53
Много вкусно се получи, добавих и прясно мляко към картофите.
0
0