Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Сочни пържоли с печен лук на грил

Сочни пържоли с печен лук на грил

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сочни пържоли с печен лук на грил
Снимка: Добринка Петкова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Не отказваме и гурме специалитети, но винаги ще си останем заклети почитатели на пържолите - особено тези с лук"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 10 - 12 бр.
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • бяло вино - 2с.л.
  • чубрица - 1/2ч.л.
  • черен пипер
  • лук - 3 - 4 гл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете соевия сос, олиото, виното и подправките (без солта), нея добавете 10-15 минути преди печене.

Изтънете леко пържолите, подредете ги в тава и ги залейте с маринатата. Покрийте с фолио и оставете в хладилника за няколко часа.

Нарежете лука на кръгчета. Загрейте грила и изпечете пържолите заедно с лука, за да поеме от ароматите.

Поставете ги в тенджера с капак, за да останат топли и сочни.

Сервирайте пържолите в плато, покрити с печения лук и пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: