Начин на приготвяне
Натрошава се маята в 100 мл топла вода със захарта и 2 с.л. брашно, оставя се да шупне 10-15 минути.
Брашното сипваме в тава и в средата се чуква яйцето, като жълтъкът се отделя за намазване отгоре. Добавя се олио, сол, киселото мляко, останалата вода и замесваме средно меко тесто.
Оставя се на топло да втаса за 40 минути.
Разделя се на две части и всяка се разточва на правоъгълник. Намазва се тук-там с мека мас и половината кора се поръсва с натрошено сирене и щипка чубрица.
Захлупва се с останалата половина и краищата се притискат. Нарязва се на ленти по 2 см.
Дължината на лентите е две педи и се усукват като въже, а то се завива на охлюв, да се получи завъртулка.
Нареждат се в тава върху хартия за печене. След 10 минути се намазват с разбит жълтък с 1 с.л. олио и поръсваме сусам.
Печем нашите сиренки в загрята фурна на 190 градуса около 25-30 минути до готовност.
Сервираме топли, ароматни и вкусни! Завъртулките със сирене и чубрица са готови.