Малки питки с бакпулвер

Илияна ДимоваИлияна ДимоваМастър Шеф125566433137
26/11/2016
"Малките питки са чудесни спътници на трапезата, а и страхотни за приготвяне на вкусни сандвичи за децата "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции1 тава
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 956
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - бяло тип 450
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хладката вода (1 и 1/2 ч.ч.) смесваме с ябълков оцет (1 с.л.), бакпулвер (1 ч.л.) , сол (1 ч.л.) и олио (5 с.л.). Разбъркваме добре и постепенно лъжица по лъжица прибавяме брашно, колкото е необходимо за еластично меко тесто.

Оставяме тестото на стайна температура за 15 минути, намазано с олио и завито с полиетиленово фолио.

От тестото правим малки топчета, които леко притискаме между дланите и подреждаме в тавичка върху намазана с олио хартия за печене.

Всяка питка намазваме с олио и печем в нагрята фурна на 180 градуса до златиста коричка.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар