Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Малки питки с бакпулвер

Малки питки с бакпулвер

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Малки питки с бакпулвер
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
26/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1 тава
"Малките питки са чудесни спътници на трапезата, а и страхотни за приготвяне на вкусни сандвичи за децата"

Необходими Продукти

  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - бяло тип 450
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хладката вода (1 и 1/2 ч.ч.) смесваме с ябълков оцет (1 с.л.), бакпулвер (1 ч.л.) , сол (1 ч.л.) и олио (5 с.л.). Разбъркваме добре и постепенно лъжица по лъжица прибавяме брашно, колкото е необходимо за еластично меко тесто.

Оставяме тестото на стайна температура за 15 минути, намазано с олио и завито с полиетиленово фолио.

От тестото правим малки топчета, които леко притискаме между дланите и подреждаме в тавичка върху намазана с олио хартия за печене.

Всяка питка намазваме с олио и печем в нагрята фурна на 180 градуса до златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: