Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с лук и гъби върху канапе от ориз

Свинско с лук и гъби върху канапе от ориз

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Свинско с лук и гъби върху канапе от ориз
Снимка: Gergana Tsvetanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Поставете нежно свинското месце върху канапето да се отпусне, докато си сипете чаша вино и да ви е сладко, приятели!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • лук - 3 глави
  • гъби - 400 г
  • За маринатата
  • олио - 2 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • За канапето
  • ориз - 300 г
  • вода - 900 г
  • олио - 2 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на късчета, смесва се с всички продукти за маринатата и се оставя да престои поне час.

Оризът се измива, слага се в тенджера, залива се със студената вода. Добавят се олиото, соевият сос и подправките.

Вари се, докато омекне добре.

Месото се запържва, добавят се гъбите, когато и те са готови, се слага лукът.

Поднесете ястието, като на дъното на чиния сложите от варения ориз, върху него месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: