Начин на приготвяне
За този лесен ориз с пиле измиваме добре пилето (1/2 бр.) и сваряваме в леко посолена вода. Запазваме водата от варенето за готвене, а пилето почистваме от кокалчета.
В олио запържваме нарязания праз и веднага прибавяме белените и нарязани моркови и почистената от семената и нарязана на дребно пиперка.
Разбъркваме няколко пъти и прибавяме измитият ориз. Наливаме бульон от варенето на месото (3 ч.ч.), прибавяме джоджен и пресен магданоз, нарязани на ситно.
Натрошаваме пилешки бульон (2 кубчета ) и готвим ястието на умерен огън, докато оризът се свари. 5-10 минути, преди да се случи това, добавете късчетата пиле.
Хапнете си вкусен ориз с пиле и праз по селски :)
Коментари