Ориз с пиле и праз

Ориз с пиле и праз
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Пиле с ориз на котлон - вкусен обяд за нула време"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • зелена пиперка - 1 бр.
  • праз - 3 стръка
  • черен пипер
  • пилешки бульон - 2 кубчета Maggi
  • джоджен
  • магданоз
  • олио - 3 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този лесен ориз с пиле измиваме добре пилето (1/2 бр.) и сваряваме в леко посолена вода. Запазваме водата от варенето за готвене, а пилето почистваме от кокалчета.

В олио запържваме нарязания праз и веднага прибавяме белените и нарязани моркови и почистената от семената и нарязана на дребно пиперка.

Разбъркваме няколко пъти и прибавяме измитият ориз. Наливаме бульон от варенето на месото (3 ч.ч.), прибавяме джоджен и пресен магданоз, нарязани на ситно.

Натрошаваме пилешки бульон (2 кубчета ) и готвим ястието на умерен огън, докато оризът се свари. 5-10 минути, преди да се случи това, добавете късчетата пиле.

Хапнете си вкусен ориз с пиле и праз по селски :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Кога прибавям пилето?
19.11.2022 13:55