Начин на приготвяне
Измиваме целината (1 бр. глава ), белим и нарязваме на кубчета. Слагаме да се свари в посолена вода. Когато е готова, отцеждаме добре.
Отделно слагаме да се сварят и белените и нарязани на кубчета картофи (500-600 г) с малко сол и куркума на вкус. Отцеждаме и тях от водата.
В купа слагаме сварените целина и картофи. Прибавяме към тях нарязани на дребно кисели моркови (3 бр.), кисели краставички (3-4 бр.) и цветно зеле (1/2 ч.ч.) от туршия.
Разбъркваме и при необходимост посоляваме. Поливаме с разбита майонеза и поръсваме с настъргани на ситно лимонови корички.
Разбъркваме внимателно салатата и оставяме до сервирането в хладилник за няколко минути.